Φ. Σαχινίδης: Η Ελλάδα δεν θα εγκαταλειφθεί από την Ευρώπη

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί και μετά το δεύτερο πρόγραμμα της βοήθειας διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στην Τρίτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το τι θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος, ο κ. Σαχινίδης δήλωσε ότι «ακόμη δεν έχουμε ξεκινήσει την υλοποίηση του δεύτερου προγράμματος είναι πρόωρο το τι θα γίνει μετά το δεύτερο πρόγραμμα, (...) η ευρωζώνη αναλαμβάνει να καλύψει το κενό», πρόσθεσε όμω ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται η Ελλάδα να εγκαταλειφθεί» διαβεβαίωσε.

Για τους ιδιώτες ομολογιούχους
που πλήττονται από την απομείωση του χρέους δήλωσε ότι εν ευθετώ χρόνο θα ανακοινωθούν οι πρωτοβουλίες για το θέμα, αλλά αρνήθηκε να επεκταθεί περαιτέρω επικαλούμενος ενδεχόμενα νομικά προβλήματα. «Προστατεύουμε αυτή τη στιγμή την ίδια τη χώρα, από νομικά προβλήματα, πάνω απ’ όλα η προστασία της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι έπρεπε οι απαραίτητες αλλαγές να γίνουν πριν πολλά χρόνια και άφησε αιχμές κατά κομμάτων και συνδικάτων. «Αυτοί που αντιστάθηκαν στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα έρχονται και γίνονται σήμερα τιμητές» σημείωσε.

Για τις μειώσεις στους μισθούς έκανε λόγο για ιστορικές ευθύνες των εργοδοτών. Οι εργοδότες «που συνδικαλίζονται» όπως ανέφερε, διακηρύσσουν ότι δεν σκοπεύουν να μειώσουν μισθούς κανείς δεν τους υποχρεώνει να τηρήσουν το νομοθετικό πλαίσιο. «Ήρθε η ώρα να αξιολογηθεί ο καθένας ανάμεσα σε αυτά που διακηρύσσει και σε αυτά που πράττει, ο καθένας να αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες του» δήλωσε.

«Αν δεν τηρήσουν αυτά που λέγανε οι εργοδότες θα αποδειχθεί ότι είναι αυτοί που ζητούσαν από την τρόικα μείωση μισθών» πρόσθεσε ο κ. Σαχινίδης.

Επικαλέστηκε δε, τον πρόεδρο των γερμανών βιομηχάνων Χανς Πέτερ Κάιτελ που είχε πει στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι οι έλληνες επιχειρηματίες δεν επενδύουν στην Ελλάδα.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τους κατόχους ομολόγων του ελληνικού δημοσίου κατέθεσε στο μεταξύ η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Πηγή: skai.gr