Χαιρετίζει την έκβαση του PSI το IIF

Χαιρετίζει την επιτυχή έκβαση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, IIF.

«Το πολύ ισχυρό και θετικό αποτέλεσμα δίνει μία σημαντική ευκαιρία στην Ελλάδα να προχωρήσει με το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η ικανότητα της Ευρωζώνης να δημιουργήσει ένα οικονομικό περιβάλλον σταθερότητας και ανάπτυξης», δήλωσε ο επικεφαλής του IIF Γιόσεφ Άκερμαν.

Ο Τσάρλς Νταλάρα τόνισε ότι το ποσοστό ανταλλαγής του χρέους αποτελεί τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του χρέους που έγινε ποτέ, και προσέθεσε ότι «η προθυμία των ομολογιούχων και των ελληνικών αρχών, σε συνδυασμό με την ισχυρή υποστήριξη της Ευρωζώνης, για να επιζητήσει μία εθελοντική ανταλλαγή χρέους, είναι ζωτικής σημασίας. Μειώνει τους κινδύνους μετάδοσης στις αγορές, ενώ επιτρέπει την Ελλάδα να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της».

Το IIF, σε ανακοίνωση των Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ κάνει λόγο για υψηλό ποσοστό συμμετοχής, που υποδηλώνει τη συνεργασία μεταξύ της Συντονιστικής Επιτροπής, των ελληνικών αρχών και των αρχών της Ευρωζώνης.

Επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της ανταλλαγής και η πρωτοφανής ονομαστική μείωση του χρέους που διακρατείται από ιδιώτες, θα δράσουν καταλυτικά στη οικονομική ενίσχυση του τριετούς προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα, το οποίο θα δώσει στην χώρα τον απαραίτητο χρόνο για να εφαρμόσει μία σειρά οικονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.


Πηγή: skai.gr