ΕΤΕπ: Δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα εντός του 2012

Η ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ των δανειακών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και των κοινοτικών ταμείων μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός νέου «Σχεδίου Μάρσαλ», που θα φέρει πολύτιμες επενδύσεις στην Ελλάδα, σημειώνει ο νέος πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγερ.

Σε συνέντευξή του στην «Κ», ο κ. Χόγερ συγχαίρει τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, για το χειρισμό της κρίσης και τονίζει: «αν χάσουμε την Ελλάδα θα γυρίσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση πολλές δεκαετίες πίσω. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τη χάσουμε».

Μεταξύ άλλων , ο νέος πρόεδρος του ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου, που αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, προανήγγειλε νέες γραμμές πιστώσεων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έργα υποδομών.

Συγκεκριμένα, η ΕΤΕπ σκοπεύει να διαθέσει εντός του 2012 δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος σε καλοσχεδιασμένα ελληνικά σχέδια που θα μπορούσαν να βρουν χρηματοδότηση από τις τράπεζες, και με αποδεδειγμένο επενδυτικό ενδιαφέρον, ο κ. Χόγερ έφερε το παράδειγμα του μεγάλου σχεδίου Helios. Το συγκεκριμένο σχέδιο, κατά τη γνώμη του, μπορεί να παράγει ενέργεια από ανανεώσιμη πηγή και να έχει εξασφαλισμένες εξαγωγές. 

Πηγή: skai.gr