Φιλ. Ρέσλερ: Απρόθυμη η Ελλάδα να δεχθεί αναπτυξιακή βοήθεια

Η Ελλάδα δεν έχει ούτε τη θέληση ούτε είναι σε θέση να λάβει τη βοήθεια που της προσέφερε η Γερμανία στον τομέα της ανάπτυξης αναφέρει σε έγγραφο συμπερασμάτων του γερμανικό υπουργείου Οικονομίας έξι μήνες μετά τη συνάντηση Χρυσοχοΐδη – Ρέσλερ στην Αθήνα με 70 εκπροσώπους γερμανικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung το έγγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από γερμανικής πλευράς».

Οι υπάλληλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας κάνουν λόγο για απογοητευτικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της γερμανικής στήριξης στην ελληνική οικονομία καταλογίζοντας επιρρίπτοντας στην ελληνική πλευρά ανεπάρκεια.

Οι υπάλληλοι του κ. Ρέσλερ εκτιμούν ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα πρέπει να θεωρείται βασική προτεραιότητα και να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο όπως οι περικοπές δαπανών. Ωστόσο εκτιμούν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον σ’ αυτή την προσέγγιση. Από ελληνικής πλευράς , σημειώνουν, δεν φαίνεται να έχει τις ίδιες προτεραιότητες και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από γερμανικής πλευράς.
Πηγή: Επιμέλεια: Παύλος Χατζηιωανίδης