ΕΤΕπ: Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα "Σχέδιο Μάρσαλ", που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, υποστηρίζει σε συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόιερ.

Υποστηρίζει ακόμα πως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΕΤΕπ ζητεί αύξηση της κεφαλαιακής της βάσης κατά 5-10 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η αξιολόγηση «ΑΑΑ» της τράπεζας και προτείνει την επιστροφή στα κράτη-μέλη, μέσω της Τράπεζας Επενδύσεων, των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι δεν απορροφήθηκαν.

Δεσμεύεται εξάλλου για στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που είναι οι δύο θεσμοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο με κύριο λόγο στην διαχείριση του κοινοτικού προϋπολογισμού.

Απευθυνόμενος, τέλος, στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Χόιερ εκτιμάει πως οι Έλληνες που εργάζονται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και διαθέτουν υψηλά προσόντα πρέπει να αξιοποιηθούν, με σκοπό να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας.
Πηγή: skai.gr