Κλείσιμο

Ντε Γιάγκερ: Βοήθεια στην Ελλάδα μετεκλογικά

Την προειδοποίηση ότι οι εταίροι της Ελλάδας ενδεχομένως να επιλέξουν την καθυστέρηση του νέου πακέτου βοήθειας ώς τη διεξαγωγή των εκλογών τον Απρίλιο απευθύνει ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κις ντε Γιάγκερ.

Η δήλωση αυτή γίνεται την ίδια ημέρα που δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι σε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των χωρών - μελών της ευρωζώνης με πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ (μεταξύ αυτών και η Ολλανδία), αποφασίστηκε αλλαγή στάσης στο θέμα της διάσωσης της Ελλάδας.

«Το ιδανικό
θα είναι, μετά τις εκλογές, να μπορείς να συζητήσεις με ηγέτες που θα ξέρεις ότι θα στηρίξουν πλήρως το πακέτο βοήθειας» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας σε συνέντευξή του στην ολλανδική οικονομική εφημερίδα Financieele Dagblad που δημοσιεύεται την Πέμπτη.

Ο Γιαν Κις ντε Γιάγκερ επιμένει δε, ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει όλα τα μέτρα που έχουν ζητηθεί σε αντάλλαγμα αυτής της οικονομικής βοήθειας. «Πολλά κράτη – μέλη της ΕΕ, μεταξύ αυτών και η Ολλανδία, δεν είναι ικανοποιημένα από τις υποσχέσεις που έδωσε η Αθήνα την περασμένη εβδομάδα» υποστηρίζει ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

«Η εμπιστοσύνη βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Πηγή: Eπιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας