Ο. Ρεν: Πολύ σύντομα θα υπάρξει απόφαση για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα

Πολύ σύντομα εκτιμά ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, ότι θα υπάρξει απόφαση για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Τόνισε ακόμα πως οι συνέπειες μίας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας για τη χώρα θα ήταν καταστροφικές, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ σύντομα σε θέση να αποφασίσουμε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα», δήλωσε ο Όλι Ρεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ο επίτροπος τόνισε ακόμα πως η επιτυχία του νέου σχεδίου διάσωσης της χώρας είναι προς το συμφέρον όλων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία θα είχε «καταστροφικές συνέπειες»,επανέλαβε ο επίτροπος, «ιδίως για τις μικρομεσαίες συνιστώσες της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και αρνητικές περιπλοκές για την ευρωπαϊκή οικονομία γενικότερα». 

Απευθυνόμενος και στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, τις καλεί να υιοθετήσουν πλήρως το οικονομικό πρόγραμμα, προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας.
Πηγή: skai.gr