Β. Σόιμπλε:" Η Ελλάδα ζούσε για πολλά χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της"

"Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας", δηλωσε το βραδυ της Δευτέρας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών,  σε  συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την πλήρη κατανόησή του για την δύσκολη κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, επεσήμανε, ωστόσο, ότι η χώρα «ζούσε για πολλά χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της», προσθέτοντας ότι και σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ ακριβή.

Παραλληλα, ανεφερε ότι η ΕΕ  κάνει τα πάντα για να προχωρήσει η Ελλάδα, "αλλά θα πρέπει να το θέλει και η ίδια", ενώ σημείωσε ότι "υπάρχουν κάποιοι που εκλαμβάνουν τη βοήθεια ως κηδεμονία".

Για τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε στο παράδειγμα της Ιταλίας, όπου οι Ιταλοί αποφάσισαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να βάλουν γύρω από τον Μάριο Μόντι μια ομάδα ειδικών.

Τέλος, ο κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι σημερα τοσο η Γερμανία όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καλύτερα προετοιμασμένες απ' ό,τι πριν από δύο χρόνια  για μια ενδεχόμενη ελληνικη  αποτυχία.
Επανέλαβε, ωστόσο,  ότι το Βερολίνο θέλει να βοηθήσει την Αθήνα.
Πηγή: skai.gr