Ευ. Βενιζέλος: Ως την άλλη Τετάρτη θα πρέπει να έχει καθοριστεί οριστικά η στάση μας

«Δεν έλαβε την τελική απόφαση το Eurogroup, καθώς διατυπώθηκαν πολλές αντιρρήσεις από πολλές χώρες, βασισμένες στο γεγονός ότι δεν ολοκληρώσαμε, σε συνεργασία με την τρόικα, τον κατάλογο των δημοσιονομικών μέτρων για το 2012»  δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup. «Μας λείπουν ακόμα 325 εκ. ευρώ για να ολοκληρωθούν τα μέτρα αυτά»  πρόσθεσε.

«Το Eurogroup στάθηκε, ιδιαιτέρως, στο σημείο ότι ακόμα δεν έχουν δοθεί έγγραφες, ρητές και ανεπιφύλακτες δεσμεύσεις για το πρόγραμμα από τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση» σχολίασε ο κ. Βενιζέλος ενώ πρόσθεσε ότι «Η χώρα μας μέχρι την άλλη Τετάρτη θα πρέπει να κάνει οριστική στρατηγική επιλογή σχετικά με τον αν θέλει να παραμείνει ή όχι στην ευρωζώνη».

«Πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε ταπεινώσεις και ακόμα μεγαλύτερες ταπεινώσεις» δηλωσε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε ότι θα ενημερώσω διεξοδικά τον πρωθυπουργό, τα πολιτικά κόμματα και τον ελληνικό λαό.

Πηγή: Επιμέλεια: Ελισάβετ Σεργιάδου