Αρνητικές εξελίξεις στην ανταλλαγή ομολόγων

Του ανταποκριτή στην Ουάσινγκτον Θάνου Δημάδη

Επιβεβαιώνει η γαλλική εφημερίδα Les Echos τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει ο ΣΚΑΪ περί αποχώρησης της ισπανικής επενδυτικής εταιρείας Vega Asset Management από την επιτροπή των εκπροσώπων που διαπραγματεύονται με το ελληνικό δημόσιο για την ανταλλαγή ομολόγων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπήρξε ασυμφωνία στους τρόπους εφαρμογής της ανταλλαγής ομολόγων, χωρίς όμως να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε αντίθεση με την αισιόδοξη δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι «πολύ σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία για το PSI».

Εξάλλου, η αισιοδοξία Βενιζέλου διαψεύδεται κατηγορηματικά και από ανώτατη πηγή του IIF (Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο), η οποία έχει απόλυτη γνώση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ ελληνικών αρχών και ιδιωτών πιστωτών. Δες άρθρο ]

Ανώτατο στέλεχος του IIF με το οποίο συνομίλησε ο ΣΚΑΪ στην Ουάσινγκτον αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιοδήποτε περιθώριο τέτοιου είδους αισιοδοξίας. «Θα έλεγα ότι είναι μία παρακινδυνευμένη εκτίμηση για ένα αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που κανείς δε μπορεί να προεξοφλήσει. "Όλα είναι κυριολεκτικά στον αέρα τόσο προς την κατάληξη των διαπραγματεύσεων όσο και ως προς το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο πρόγραμμα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr