Κλείσιμο

Αισιοδοξία για το PSI

Tην αισιοδοξία της κυβέρνησης σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας για το πρόγραμμα ανταλλαγής του ελληνικού χρέους (PSI) εξέφρασε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας πως στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι τα τέλη της χρονιάς ή τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου.

Ανέφερε επίσης ότι οι συνομιλίες διεξάγονται σε ένα θετικό κλίμα και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας.

«Το κλίμα είναι πολύ θετικό, είμαστε αισιόδοξοι. Κάθε εβδομάδα που περνά, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τους ιδιώτες επενδυτές», δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters.

Οι συζητήσεις με τους ιδιώτες επενδυτές για το PSI ίσως επιταχυνθούν, είπε, χωρίς να αποκλείσει ταχύτερη κατάληξη των διαβουλεύσεων.

Σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση της διαδικασίας τις οποίες επικαλείται το Reuters, οι ιδιώτες δανειστές της Ελλάδας προσέλαβαν τα νομικά γραφεία Allen & Overy, White & Chase καθώς και την Blackstone ως συμβούλους στη διαπραγμάτευση για την περικοπή του ελληνικού χρέους.

Η Βlackstone αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με την Allen & Overy.

Εκπρόσωποι της τρόικας αναμένεται να συναντηθούν με τους δανειστές την Παρασκευή στο Παρίσι, με τους ομολογιούχους να πιέζουν για λύση το γρηγορότερο δυνατόν. Όπως ανέφερε μία πηγή, στόχος είναι να καταλήξουν σε συμφωνία στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, τότε η λύση θα βρεθεί το νωρίτερο στα τέλη Ιανουαρίου.

Στον τελευταίο γύρο συνομιλιών στην Αθήνα σημειώθηκε πρόοδος σε ό,τι αφορά τη δομή της συμφωνίας, αλλά δεν συζητήθηκαν ακόμη νούμερα, συμπλήρωσε η ίδια

Πηγή: naftemporiki.gr
Πηγή: skai.gr