Στην Ευρώπη ο Τίμοθι Γκάιτνερ

O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθυ Γκάιτνερ, μεταβαίνει στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα όπου αναμένεται να ζητήσει απ’ τους Ευρωπαίους ηγέτες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση χρέους. 

Ο κ. Γκάιτνερ θα βρίσκεται στην Φρανκφούρτη την Τρίτη όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο της Μπούντεσμπανκ, Γιένς Βάιντμαν.

Στα πλαίσια της τριήμερης ευρωπαϊκής περιοδείας του ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Σε άλλες εξελίξεις ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας δήλωσε ότι η κυβέρνησή του ενέκρινε πακέτο εκτάκτων μέτρων ύψους 30 δισεκατομμυρίων Ευρώ που θα βοηθήσει την Ιταλία να αποφύγει την χρεοκοπία. Ο κ. Μόντι δήλωσε ότι στα μέτρα περιλαμβάνονται άμεσες περικοπές δαπανών, καθώς και σημαντικά βήματα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Επίσης ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι αποποιείται του  πρωθυπουργικού του μισθού.

Πηγή: Φωνή της Αμερικής.
Πηγή: skai.gr