Κλείσιμο

Ένωση Ελλήνων Φοιτητών Αμερικής: Η ελληνική κρίση στο επίκεντρο

Με την παρουσία εκατοντάδων Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν σε μερικά από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια της Αμερικανικής επικράτειας ολοκληρώθηκε η ετήσια συνδιάσκεψη του National Hellenic Student Accosiation of America (http://www.nhsaofamerica.org/).

Με κεντρική θεματολογία την κρίση στην Ελλάδα αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν για να καταστούν οι νέου άνθρωποι εντός και εκτός χώρας οι φορείς μίας ριζικής αλλαγής, η ετήσια συνδιάσκεψη της Ένωσης Ελλήνων Φοιτητών Αμερικής πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης προσελκύοντας το ενδιαφέρον ελληνικών αλλά και διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Οι κεντρικοί ομιλητές μεταξύ των οποίων ήταν ο καθηγητής και κάτοχος της έδρας Καραμανλή στο Tufts University, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος αλλά και ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Θάνος Δημάδης, έθεσαν στην πραγματική τους διάσταση τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο κ. Ψαλιδόπουλος τόνισε ότι έχει σημασία να καταλάβουν οι Έλληνες τι σημάνει πρακτικά το διακύβευμα της παραμονής ή μη της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ ο Θ. Δημάδης επικεντρώθηκε κατά την ομιλία του στις ρίζες της πολιτικής κρίσης στη χώρα, μεταξύ των οποίων είναι η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου.

Ο υπεύθυνος διοργάνωσης της ετήσιας συνδιάσκεψης Jesus Kallergis μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι "τη μαζική συμμετοχή νέων Ελλήνων φοιτητών στη φετινή συνδιάσκεψη γεγονός που υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι της γενιάς μας δεν μένουν απαθείς μπροστά σε αυτά που χρειάζεται να αλλάξουν στην Ελλάδα προς το καλύτερο".

Το βίντεο της ομιλίας του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Θάνου Δημάδη καθώς και άλλες ομιλίες προσκεκλημένων στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης από το National Hellenic Student Accosiation of America μπορείτε να τις παρακολουθήσετε εδώ http://www.ustream.tv/recorded/18473324/highlight/219916.
Πηγή: skai.gr