Β. Πεκρές: Η ευρωζώνη κινείται προς νέο σύμφωνο διακυβέρνησης

Αποφασισμένος για αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία στην ευρωζώνη εμφανίζεται ο «γαλλογερμανικός άξονας». Όπως δήλωσε η υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας Βαλερί Πεκρές σε τηλεοπτικό σταθμό, η ευρωζώνη κινείται προς ένα νέο σύμφωνο διακυβέρνησης με αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες και πραγματικές κυρώσεις για όσους τους παραβιάζουν, το οποίο θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών.

«Είναι ένα νέο σύμφωνο διακυβέρνησης για όλα τα μέλη της ευρωζώνης. Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία θέλουν να είναι η κινητήρια δύναμη μιας περισσότερο ολοκληρωμένης Ευρώπης, πολύ πιο συμπαγούς με πιο σωστούς κανόνες που δεν θα επιτρέπουν δολοπλοκίες» ενώ σημείωσε ότι «η ευρωζώνη θα κινηθεί προοδευτικά προς μια πιο ενισχυμένη ολοκλήρωση» επιμένοντας στην αναγκαιότητα των αλλαγών.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί σχεδιάζουν από κοινού πιο δραστικά μέτρα -περιλαμβανομένου ενός νέου Συμφώνου Σταθερότητας- για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, γράφει την Κυριακή από την πλευρά της εφημερίδα Welt am Sonntag.
Πηγή: skai.gr