Στο μικροσκόπιο της BlackRock και oι offshore εταιρείες

Για την ποινική διερεύνηση τυχόν προβληματικών ευρημάτων που θα προκύψει από τον έλεγχο που διενεργεί η ΒlackRock στα χαρτοφυλάκια δανείων των τραπεζών προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τόνισε, ακόμα, πως στον έλεγχο που γίνεται στο πλαίσιο της διαγνωστικής μελέτης δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση και ότι θα διερευνηθούν τα δάνεια που έχουν δοθεί σε offshore εταιρείες που συνδέονται με τράπεζες.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Τους τελευταίους 5 μήνες που έχω την ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών, έχουμε την αποκάλυψη προβλημάτων στο τραπεζικό σύστημα• τα προβλήματα αυτά δεν έχουν δημιουργηθεί τώρα, τώρα έχουν αποκαλυφθεί και έχουν τεθεί υπό διερεύνηση ποινική αστικοδικαιική, διοικητική και τραπεζική.

»Και αυτό θα γίνει με τα πάντα και θα γίνει και με αφορμή, βέβαια, τον έλεγχο που κάνει η BlackRock, γιατί είναι άλλο να έχει πράξεις υπεξαίρεσης, κατηγορίες περί υπεξαίρεσης, και άλλο να έχεις πιθανές απιστίες για τη χορήγηση δανείων» υπογράμμισε.
Πηγή: skai.gr