Bundesbank: Οι μεταρρυθμίσεις απάντηση στην κρίση

Την πάγια θέση της ότι τη λύση στην κρίση χρέους που σοβεί στην Ευρωζώνη θα τη δώσουν οι απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και όχι οι όποιες παρεμβάσεις από την ΕΚΤ διατυπώνει η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας στη μηνιαία της έκθεση.

«Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό οι εν λόγω χώρες της ευρωζώνης να λάβουν άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω απώλεια της εμπιστοσύνης στα δημοσιονομικά τους και να ανακτήσουν την χαμένη ανταγωνιστικότητά τους», αναφέρει η Bundesbank.

Όσον αφορά τη Γερμανία, η κεντρική τράπεζα αναθεωρεί αισθητά επί τα χείρω την προηγούμενη πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1% προβλέποντας για το 2012 οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 0,5 με 1%.

Η ΕΚΤ θα αναγκαστεί τελικά να τυπώσει χρήμα εκτιμά πάντως μερίδα αναλυτών σύμφωνα με έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Στην έρευνα συμμετείχαν 50 αναλυτές ομολόγων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και σχεδόν οι μισοί πιστεύουν ότι η ΕΚΤ θα υποκύψει στις ισχυρές πιέσεις και θα τυπώσει χρήμα ακολουθώντας το παράδειγμα της Fed και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η ιδέα της έκδοσης των «ευρω-ομολόγων» για τις 17 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης δεν θα πρέπει να θεωρείται η πανάκεια στην κρίση χρέους, δήλωσε πάντως ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.

Την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ζήτησε στο μεταξύ την Κυριακή ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank και πρόεδρος του IIF Γιόζεφ Άκερμαν.
Πηγή: skai.gr