Μπαρόζο: Η κρίση απαιτεί μεγαλύτερη δέσμευση από όλους μας

Η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει μια αληθινή συστηματική κρίση η οποία απαιτεί μεγαλύτερη δέσμευση από όλες τις χώρες μέλη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όπως τόνισε κάτι τέτοιο μπορεί να απαιτήσει συμπληρωματικά και σημαντικά μέτρα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισήμανε πως απαιτείται βαθύτερη οικονομική ενσωμάτωση στις 17 χώρες της ευρωζώνης, χωρίς να βρεθούν σε μειονεκτική θέση τα υπόλοιπα 10 μέλη της.

Ο κ. Μπαρόζο είπε χαρακτηριστικά πως κανένα κράτος της ευρωζώνης δεν έχει ανοσία απέναντι στις επιθέσεις των αγορών και πως η ευρωζώνη θα πρέπει να επιδείξει δυναμικότητα και αποφασιστικότητα για να δείξει πως μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.

«Δεν θα κάνουμε το ευρώ ισχυρότερο με τον κατακερματισμό της ΕΕ, ενισχύοντας την διακυβέρνηση της ευρωζώνης ενισχύουμε την ένωση», δήλωσε.

Ο κ. Μπαρόζο υπογράμμισε πως παρά την αντίσταση χωρών εκτός ΕΕ, όπως η Βρετανία, θα χρειαστούν αλλαγές στους κανόνες της ένωσης ώστε να διασφαλιστεί μεγαλύτερη ενοποίηση.

«Στο μέλλον θα χρειαστεί να ενισχύσουμε περισσότερο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και αυτό θα απαιτήσει αλλαγές της Συνθήκης», τόνισε.

Όπως προειδοποίησε το σχέδιο ανάκαμψης έχει ξεφύγει, και η ανάπτυξη θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Όσον αφορά την ανεργία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα επόμενα δύο χρόνια θα παραμείνει στο 10%.

Πηγή: skai.gr