Κλείσιμο

Μπλερ: Καταστροφική η κατάρρευση της ευρωζώνης

«Καταστροφική» χαρακτήρισε μία ενδεχόμενη κατάρρευση του ευρώ ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

Μάλιστα ο κ. Μπλερ, μιλώντας στο BBC, κάλεσε την ΕΕ να προβεί σε άμεσες ενέργειες, ώστε να υποστηρίξει το ενιαίο νόμισμα.

Ο κ. Μπλερ εκτίμησε ότι αν η ΕΕ επιθυμεί τη διατήρηση του κοινού νομίσματος θα πρέπει να το στηρίξει με όλες της της δυνάμεις, σημειώνοντας παράλληλα, ότι ένα τέτοιο εγχείρημα περιλαμβάνει δυσκολίες.
Αναφερόμενος στη Γερμανία, είπε ότι μία τέτοια δέσμευση αποτελεί πρόβλημα, αλλά η κατάρρευση της ευρωζώνης θα ήταν πολύ χειρότερη.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε ότι παράλληλα με τη νομισματική ένωση είναι απαραίτητο να υπάρξει και ένας «ισχυρός δημοσιονομικός συντονισμός».

Ωστόσο, οι Βρετανοί πολιτικοί αποκαλύπτουν πια ανοιχτά ότι απεργάζονται σχέδια για παν ενδεχόμενο, ακόμα και για τη διάλυση της ευρωζώνης. Πρώτος το είχε παραδεχθεί ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν και πλέον έχει γίνει μόνιμη επωδός των ομιλιών του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Τονίζεται ότι την Παρασκευή ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον θα μεταβεί στο Βερολίνο για να συναντηθεί με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Κύριο θέμα των συζητήσεων θα είναι η κρίση στην ευρωζώνη.

Πηγή: skai.gr