DJ Newswires: Αύριο η εκταμίευση της 6ης δόσης, εφόσον προκύψει κυβέρνηση

Αύριο θα καταβληθεί η έκτη δόση προς την Ελλάδα εφόσον σήμερα προκύψει κυβέρνηση αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Dow Jones Newswires.

Στο μεταξύ, τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα καθώς και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της συμφωνίας της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών θα παρουσιάσει ο έλληνας υπουργός Οικονομικών στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι ευρωπαίοι εταίροι πιθανότατα να ζητήσουν και γραπτώς από τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας τις δεσμεύσεις τους για την νέα δανειακή σύμβαση, τον προϋπολογισμό του 2012 και τις διαπραγματεύσεις με ιδιώτες επενδυτές.

Στο Eurogroup θα συζητηθεί και η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους η ενίσχυση του EFSF αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου, ένα μήνα νωρίτερα από ό,τι είχε συμφωνηθεί αρχικά, υπό τις ανησυχίες για την επέκταση της κρίσης.

Το Reuters αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχο της ευρωζώνης, ότι πρέπει να επισπευσθεί η οριστικοποίηση των τεχνικών λεπτομερειών, εξ αιτίας των αυξημένων πιέσεων στις αγορές μετά το «ελληνικό επεισόδιο». «Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Πηγή: skai.gr