Εκτός ατζέντας του Eurogroup η 6η δόση;

Εκτός ατζέντας του Eurogroup της Δευτέρας, τέθηκε η έγκριση της εκταμίευσης της 6ης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή πρακτορεία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαλείται τις πολιτικές διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα.

Ευ. Βενιζέλος Ανάγκη έγκυρης εκπροσώπης της Ελλάδας
Για ανάγκη έγκυρης εκπροσώπησης της Ελλάδας στο Eurogrop της Δευτέρας κάνει λόγο από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως επισημαίνει, εκεί θα παρουσιαστούν οι πολιτικές εγγυήσεις που είναι αναγκαίες για την εμπρόθεσμη εκταμίευση της 6ης δόσης καθώς και για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Κορυφής.

Ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν και το γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τους ενημέρωσε για την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα καθώς και για το σχέδιο 10 σημείων που παρουσίασε την Πέμπτη στη Βουλή.

Σε αρνητικό πρόσημο το ΧΑ
Στο «κόκκινο» βρίσκεται την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η προοπτική να λάβει τελικά ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση άλλαξε το κλίμα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας παρότι το πρωί ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραφε κέρδη.

Νωρίτερα ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 2,23%, στη περιοχή των 20 εκατ. ευρώ ο τζίρος.

Στ. Μάνος: Να φύγει ο Παπανδρέου
«Τα πράγματα για μένα είναι απλά. Θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός, πρέπει να τον αντικαταστήσουν. Προξενεί ζημιά, έχει χάσει αξιοπιστία, δεν μπορεί να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τη Μέρκελ και το Σαρκοζί ίσως να αρνηθούν και να του μιλήσουν» δήλωσε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ ο Στέφανος Μάνος σχολιάζοντας τις εξελίξεις.
Πηγή: skai.gr