«Παγώνει» η 6η δόση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, του Reuters και άλλων διεθνών μέσων προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της έκτης δόσης είναι η επίλυση των πολιτικών ζητημάτων που έχουν προκύψει, δηλαδή είτε το δημοψήφισμα είτε βουλευτικές εκλογές.

Στις σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού στις Κάννες και στο Eurogroup τη Δευτέρα θα κριθεί σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση η εκταμίευση της 6ης δόσης, ύψους 8 δισ ευρω.
Αυτό δήλωσαν τόσο ο εκπρόσωπος της καγκελάριου Μέρκελ όσο και ο εκπρόσωπος του υπουργού οικονομικών Σόϊμπλε.

Le Monde: Η ΕΕ μπλοκάρει την 6η δόση

H ΕΕ μπλοκάρει την έκτη δόση προς την Ελλάδα, ύψους 8 δισ ευρω, εξαιτίας της ανακοίνωσης για δημοψήφισμα , αναφέρει ισπανική εφημερίδα επικαλούμενη τη γαλλική Le Monde.

Η Γαλλία εκτιμά ότι τα κεφάλαια που έχουν στην διάθεση τους οι ελληνικές αρχές θα έχουν εξαντληθεί έως το Δεκέμβριο.
"Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε μια αυτοκτονία των ελλήνων" αναφέρει γάλλος διπλωμάτης

Αυστρία: Πιθανότατα η 6η δόση θα εκταμιευτεί

Πιθανότατα η 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα ύψους οκτώ δισ. ευρώ θα εκταμιευτεί κανονικά δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως σημείωσε όμως λόγω της δραματικότητας των περιστάσεων, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, ενώ με το θέμα θα ασχοληθούν την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όσο αναφορά την ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σημείωσε πως η απόφαση αυτή έχει στόχο στην απαλλαγή του πρωθυπουργού από κομματικές πιέσεις, αλλά επίσης μπορεί να οδηγήσει σε μια χρεοκοπία της Ελλάδας, κάτι που της προκαλεί μεγάλες ανησυχίες και πιθανόν να μην εξετάστηκε προσεκτικά το επόμενο βήμα.

Υπενθυμιζεται οτι χθες (Τρίτη) το ΔΝΤ παγωσε το δικιο του μεριδιο της δοσης ζητωντας διαβεβαιωσεις οτι η Ελλαδα θα ειναι σε θεση να εκπληρωσει τις δεσμευσεις που ανελαβε στη Συνοδο Κορυφης.
Πηγή: skai.gr