Στέλεχος CDU: Το κούρεμα ήταν απαραίτητο, αλλά δεν είναι αρκετό

«Το κούρεμα του ελληνικού χρέους ήταν απαραίτητο, αλλά δεν είναι αρκετό». Αυτό ήταν το σχόλιο του στελέχους των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για κούρεμα 50% στο χρέος.

Σύμφωνα με τον Μπόσμπαχ, κομβικό σημείο για την Ελλάδα θα είναι αν θα μπορέσει να ενισχύσει την οικονομία της και να ενισχύσει τα φορολογικά της έσοδα για να επιτύχει επιστροφή στις αγορές χωρίς καμ΄κια βοήθεια.

Προς το παρόν «αυτό δεν φαίνεται πιθανό» σχολιάζει.

Απαντώντας, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SDP) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ζητεί ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση της ανάπτυξης στη νότια Ευρώπη, κάτι σαν το μεταπολεμικό Σχέδιο Μάρσαλ. Υποστηρίζει ότι οι πόροι για τέτοιο πρόγραμμα μπορούν να βρεθούν από ένα φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών όπως αυτόν που επιθυμεί να εφαρμοστεί στην Ευρώπη το Βερολίνο.

Από την πλευρά του, ο τέως υπουργός Οικονομίας και ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών Ράινερ Μπρίντερλε δηλώνει ότι «το ελληνικό πρόβλημα είναι ότι η χώρα δεν είναι ανταγωνιστική, και δεν είναι σε θέση να ενισχύσει αυτή την πλευρά της οικονομίας της. Αυτό πρέπει να αλλάξει, βήμα – βήμα».
Πηγή: skai.gr