Κλείσιμο

Γιούνκερ: Οφείλουμε να λάβουμε συγκεκριμένες αποφάσεις

Απομακρύνεται όλο και περισσότερο η «οριστική λύση» για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που πλήττει την Ευρωζώνη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η Σύνοδος Κορυφής θα δώσει τη «γενική κατεύθυνση και όχι αναλυτικές λεπτομέρειες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως οι εν λόγω «λεπτομέρειες» θα εξειδικευτούν σε μεταγενέστερες Συνόδους. Όπως επισήμανε όμως, πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. 

«Είμαστε όλο και πιο κοντά στην αλήθεια, οφείλουμε να λάβουμε συγκεκριμένες αποφάσεις. Χωρίς αμφιβολία δεν θα τα διατυπώσουμε όλα με τις πιο μικρές λεπτομέρειες, αλλά θα δώσουμε τη γενική κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής. Τόνισε όμως ότι δεν θα ερχόταν κανείς πολιτικός ηγέτης στη Σύνοδο «αν δεν ήταν πεπεισμένος και απολύτως βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση».

Οι δηλώσεις προστέθηκαν σε προηγούμενες εκτιμήσεις της Κομισιόν περί μιας «γενικής κατεύθυνσης δράσης», κάτι που εφόσον επαληθευθεί πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες να μη δοθεί, ή τουλάχιστον να μην ανακοινωθεί, ούτε σήμερα Τετάρτη απόφαση τόσο για το ποσοστό «κουρέματος» του ελληνικού χρέους όσο και για τον ακριβή τρόπο ενίσχυσης του EFSF.
Πηγή: skai.gr