Κλείσιμο

Τηλεφωνική επικοινωνία Ευ. Βενιζέλου με αρχηγούς αντιπολίτευσης

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης, τους οποίους και ενημέρωσε τηλεφωνικά από τις Βρυξέλλες για την πορεία στην οποία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και για το νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτά στο τραπέζι είναι όλα τα ενδεχόμενα μετά την Τετάρτη, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου.

Βασικός προβληματισμός σε υπουργούς και βουλευτές είναι το θέμα της εθνικής κυριαρχίας και ο βαθμός εποπτείας από την τρόικα.

Κυβερνητικά και κομματικά στελέχη επίσης ζητούν από τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλίες προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στην πολιτική σκηνή.

Ωστόσο, επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι ουδεμία λύση θα υπάρξει ερήμην του Γιώργου Παπανδρέου αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι οι εκλογές είναι η τελευταία από τις πιθανές επιλογές.

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Για μικροπολιτική στάση κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου η ΝΔ, καθώς όπως αναφέρει μέχρι τώρα ισχυριζόταν «ότι η κρίση είναι αμιγώς ελληνική και ότι κυβερνά μια αναξιόπιστη και διεφθαρμένη χώρα. Τώρα, που αποκαλύπτεται η αναξιοπιστία και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, ισχυρίζεται τα ακριβώς αντίθετα».

« Χθες, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι ‘είμαστε ένας περήφανος λαός’. Έως προχθές ο ίδιος μιλούσε για ‘διεφθαρμένους Έλληνες’», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μιχελάκης. 

Νέα δραστική μείωση μισθών και νέα ληστεία στα ασφαλιστικά ταμεία με δραματικές συνέπειες στις συντάξεις και τις παροχές προβλέπει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ. 

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα της συνόρου κορυφής ζητά ο Γιώργος Καρατζαφέρης. 

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου ολοκληρώνει τον καταστροφικό πολιτικό της κύκλο με την υπογραφή μιας συμφωνίας που θα σημαίνει μόνιμη λιτότητα, μόνιμη επιτροπεία, μόνιμη άρση της εθνικής κυριαρχίας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Πηγή: skai.gr