Κλείσιμο

Σαφίκ: Το ΔΝΤ δεν επιζητεί περισσότερους πόρους

Το «νο 3» στην ιεραρχία του ΔΝΤ, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Νεμάτ Σαφίκ, διέψευσε το Σάββατο ότι το Ταμείο επιζητεί περισσότερους πόρους από τις χώρες του Περσικού Κόλπου για να ενισχύσει τη ρευστότητά του.

Ερωτηθείσα σχετικά σε συνέδριο στο Αμπού Ντάμπι το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου ανέφερε ότι «προς το παρόν, δεν είναι αυτός ο στόχος μας».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Σαφίκ δήλωσε ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του Κόλπου, δεν αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο από την κρίση χρέους που πλήττει την ευρωζώνη.

Σημειώνεται ότι ορισμένες αναπτυσσόμενες οικονομίες, φοβούμενες ότι η κρίση στην ευρωζώνη θα μπορούσε να τις αποσταθεροποιήσει, πρότειναν στη σύνοδο της G20 την κεφαλαιακή ενίσχυση του ΔΝΤ λόγω των απειλών που αντιμετωπίζει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κίνα, η Βραζιλία και η Ινδία βλέπουν θετικά την ενίσχυση του Ταμείου, όμως η πρόταση βρήκε την αντίσταση των αναπτυγμένων οικονομίων όπως οι ΗΠΑ με την ιδέα να μπαίνει, προς το παρόν, στο «ψυγείο».
Πηγή: skai.gr