Σήμερα εκτός απροόπτου η έκθεση της τρόικας

Σήμερα Πέμπτη εκτός απροόπτου αναμένεται να δοθεί η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία. Το ΔΝΤ θα συνεδριάσει στις αρχές Νοεμβρίου, οπότε και θα παρουσιαστεί η έκθεση του ταμείου για την χώρα μας.

Ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση της Μαρίας Δαμανάκη, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εκταμίευση της έκτης δόσης, λέγοντας ότι «η καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση της έκθεσης οφείλεται σε ενστάσεις που εγείρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην 170 περίπου σελίδων έκθεση θα τονίζεται πως προκειμένου να διασφαλιστεί η περαιτέρω μείωση του ελλείμματος με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο και να δημιουργηθούν οι όροι που θα επιτρέψουν την ανάκαμψη, είναι απαραίτητο οι ελληνικές αρχές να επιμείνουν περισσότερο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και την οικονομία γενικότερα.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει εξετάσει τέσσερα εναλλακτικά σενάρια για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, με το βασικό να περιορίζεται στο 21%, βάσει της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, και το υψηλότερο να φτάνει ως και το 80%. Τα ενδιάμεσα σενάρια προβλέπουν κούρεμα 39% και 50%.

Η έκθεση θα εξετασθεί στο Eurogroup της Παρασκευής, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει τα συμπεράσματα της τρόικας και ακολούθως την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Πηγή: skai.gr