Κλείσιμο

Μέρκελ: Η Σύνοδος Κορυφής δε θα δώσει τέλος στην κρίση χρέους

Η Γερμανία δήλωσε ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν την ολοκληρωμένη λύση για την επίλυση της κρίσης χρέους στη Σύνοδο Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου.

«Οι προσδοκίες ότι με το πακέτο της Κυριακής όλα θα επιλυθούν και τη Δευτέρα θα έχει δοθεί τέλος στην κρίση χρέους δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν» ξεκαθάρισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ δια του εκπροσώπου της, Steffen Seibert σε συνέντευξη του τελευταίου σήμερα στο Βερολίνο. Η αναζήτηση για ένα τέλος στην κρίση «σίγουρα εκτείνεται για τα καλά μέσα στο επόμενο έτος» δήλωσε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δέχτηκαν μεγάλες πιέσεις στη σύνοδο της G-20 το σαββατοκύριακο στο Παρίσι για να καταλήξουν σε μια λύση που θα τερματίσει την κρίση του δημόσιου χρέους στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Υψηλόβαθμοι οικονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι μια αποτυχία στην καταπολέμηση της κρίσης, ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Πηγή: skai.gr