Στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα λίστα με μεγαλο- οφειλέτες

Τη λίστα μεγαλο-οφειλετών φυσικών προσώπων του δημοσίου θα δώσει στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.

Ταυτόχρονα ο υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται συμφωνία με την κυβέρνηση της Ελβετίας για την απόδοση προς την Ελλάδα του φόρου καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες.

Αναφερόμενος στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και στην παρακράτησή της από το 2012 από μισθούς και συντάξεις, ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι το βάρος είναι πολύ μεγάλο, αλλά το απέδωσε στο γεγονός ότι οι ευρωπαίοι συνομιλητές μας «δεν πείθονται για το τι θα μπει στα ταμεία του κράτους και μας αναγκάζουν να λάβουμε και άλλα μέτρα για να καλύψουμε το κενό».

Επ΄αυτού ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει τους μεγαλο- οφειλέτες στο απυρόβλητο.

Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά

Έκκληση για εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες απεργίες και καταλήψεις επεσήμανε: «Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά και το μέλλον του λαού. Άλλο το αγωνίζομαι και άλλο το εκβιάζω».

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις για την οικονομία ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα οδηγήσει σε εξαθλίωση και πρόσθεσε: «Το θέμα δεν είναι Γερμανοί ή Φινλανδοί. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς εδώ μέσα. Το παιχνίδι παίζεται εδώ μέσα. Όμως κάποιοι παίζουν με τη φωτιά...Νομίζουν μπορούμε να φερόμαστε όπως 2008 ή 2009. Παίζουν με το μέλλον του λαού...θυσιάζουν την κοινή λογική στο βωμό φτηνών κομματικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων».

Αναφερόμενος στις καταλήψεις και τις απεργίες ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για εικόνα ανομίας και πρόσθεσε: «Η κρατική μηχανή πρέπει να δουλέψει. Δεν μπορεί να γίνεται κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αυτά είναι αμφισβήτηση της καρδιάς της δημοκρατίας».
Πηγή: skai.gr