Μέρκελ – Σαρκοζί: Σφαιρική λύση πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

«Στόχος μας είναι η σταθερότητα του ευρώ και αναζητούμε μία σφαιρική λύση, καθώς επιδίωξή μας είναι μία επιτυχημένη σύνοδος κορυφής για το καλό της παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσαν η γερμανίδα καγκελάριος και ο γάλλος πρόεδρος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά το τέλος της συνάντησής τους στο Βερολίνο.

Τόσο η κ. Μέρκελ όσο και ο Σαρκοζί δε θέλησαν να μπουν σε λεπτομέρειες, λέγοντας ότι όλα θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα.

Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι έχουμε επίγνωση των ευθυνών μας και επιδιώκουμε ένα σταθερό ευρώ, ενώ επεσήμανε ότι αυτή η κρίση θα πρέπει να έχει μία βιώσιμη απάντηση μέχρι το τέλος του μήνα και πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Κάννες.

Αναφορικά με την Ελλάδα η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι δουλεύουμε σε συνεργασία με την τρόικα και αναζητούμε μία λύση μακράς πνοής. Ο Νικολά Σαρκοζί υπογράμμισε ότι: "Είμαστε σε στενή συνεργασία με την τρόικα" και πρόσθεσε: "Η Ελλάδα αποτελεί κομμάτι της ευρωζώνης και εμείς θα βρούμε λύσεις για να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη".

Τέλος, η κ. Μέρκελ εξέφρασε την αποφασιστικότητα των δύο χωρών να κάνουν ό,τι χρειαστεί για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία – όπως τόνισε – θα πρέπει να γίνει με ίδια κριτήρια.
Πηγή: skai.gr