ΣΕΒ: Η πλειοψηφία των επιχειρηματιών παλεύει και παράγει

Η σύγχρονη ελληνική επιχειρηματικότητα είναι έτοιμη να φύγει μπροστά και γι' αυτό απαιτεί να γίνουν οι βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές που θα περιορίσουν τον όγκο και τον παρεμβατισμό του κράτους, θα εισάγουν τον ανταγωνισμό τις αγορές, θα ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και θα άρουν τα εμπόδια που σήμερα φράζουν τον αναπτυξιακό ορίζοντα της χώρας, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας στο ελληνογερμανικό επιχειρηματικό φόρουμ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, απαντώντας εμμέσως στις προσκλήσεις για επίδειξη πατριωτισμού από την πλευρά των ελληνικών επιχειρήσεων, ανέφερε ότι ο πατριωτισμός των επιχειρηματιών αποδεικνύεται στην πράξη. Σημείωσε δε ότι οι σύγχρονες και οργανωμένες επιχειρήσεις καταβάλλουν κάθε χρόνο στο κράτος ποσό που αντιστοιχεί στο 68% του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων. ενώ το 2009 και το 2010 κατέβαλαν πέραν των τακτικών φόρων Euro1,8 δις σε έκτακτες εισφορές, ποσό που υπερβαίνει τις συνολικές περικοπές στους μισθούς του δημόσιου τομέα.

Στην πράξη, τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων επιχειρηματιών εξακολουθούν και σήμερα να παλεύουν και να παράγουν, αντιμέτωποι με τη βαθιά ύφεση, την ακραία χρηματοπιστωτική στενότητα, τους βαρύτατους φόρους και τη γενικευμένη ανασφάλεια, χωρίς να κλαίγονται και χωρίς να καταγγέλλουν.

Κάλεσε τέλος τους Γερμανούς επιχειρηματίες να στοιχηματίσουν έμπρακτα στο ελληνικό αναπτυξιακό μέλλον, με κοινά επενδυτικά σχέδια και κοινές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Ο Μάρκους Κέρμπερ, στέλεχος του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανιών τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα της ελληνικής οικονομίας και κάλεσε τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης να συμβάλουν στη βελτίωση του κλίματος στη γερμανική κοινή γνώμη ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ελληνικής Οικονομίας.

Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr