Κλείσιμο

Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντάται ο Ευ. Βενιζέλος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων ύψους 7 δισ. ευρώ ευρώ για το 2011 και το 12 αλλά και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, καθώς και το νέο φορολογικό σύστημα (αλλαγές στους συντελεστές, περικοπή φοροαπαλλαγών, αντιμετώπιση φοροδιαφυγής, κ.λπ.).

Οι επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επέστρεψαν στην Αθήνα την Πέμπτη το πρωί, προκειμένου να δώσουν την τελική έγκριση για την εκταμίευση, μέσω έκτακτου Eurogroup τον Οκτώβριο, της 6ης δόσης του δανείου.

Σχετικές συζητήσεις διεξήχθησαν και πριν από λίγες ημέρες στην Ουάσινγκτον, μεταξύ του κ. Βενιζέλου και των θεσμικών οργάνων των δανειστών μας, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ.

Ο κ. Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι υπάρχει ήδη τηλεφωνική συμφωνία με την τρόικα για τα μεγέθη του τρέχοντος έτους και του 2012 και πρέπει να επανεξεταστούν τα μεγέθη του 2013- 2014, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.
Πηγή: skai.gr