Μπαρουέν: Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την 21η Ιουλίου

«Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή», πέραν του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, που συμφωνήθηκε στις 21 Ιουλίου, κατέστησε σαφές ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν προσθέτοντας ότι αυτή είναι η «μοναδική στρατηγική» που ακολουθούν οι χώρες της Ευρωζώνης.

«Έχουμε ένα σχέδιο» και «ναι, η Γαλλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη στρατηγική στήριξης» του εταίρου της στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο κ. Μπαρουέν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, την Τετάρτη.

«Είναι η μοναδική στρατηγική», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική για να αποκλίνουμε από την απόφαση της 21ης Ιουλίου» και «δεν υπάρχει εναλλακτική από τη δημιουργία» του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ - EFSF).

To σχέδιο αυτό θα επιτρέψει «να διασφαλιστούν και τα μακροπρόθεσμα μέτρα στήριξης και τα μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης (της κρίσης) σε μεγάλες χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία», σημείωσε.

«Όποια συμπάθεια κι αν αισθανόμαστε για τους Έλληνες και όποιες επικρίσεις μπορούμε νόμιμα να έχουμε σχετικά με την πολιτική που ασκούν εδώ και χρόνια [...] αυτό που ευχόμαστε είναι να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη ζώνη (του ευρώ) και το νόμισμά μας», είπε.

«Η Ελλάδα έχει να κάνει προσπάθειες [...] έχει υποχρεώσεις απέναντι στους πιστωτές της» και «η γαλλική κυβέρνηση, όπως και οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης, θα της ασκήσουν την απαραίτητη πίεση για να εκσυγχρονισθεί», κατέληξε ο Γάλλος υπουργός. 
 
Σημειώνεται ότι η σημερινή ψηφοφορία για την ενίσχυση του μηχανισμού διάσωσης του ευρώ στη Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή της Γερμανίας) σχετικά με την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ
Πηγή: skai.gr