Οικονόμου: Η Ελλάδα θα πάρει την έκτη δόση του δανείου

Έκκληση στους πολίτες να μην ακούσουν τις «σειρήνες», και να καταβάλουν το έκτακτο τέλος ακίνητης περιουσίας απηύθυνε μέσω της εκπομπής του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου. Στην αντίθετη περίπτωση, προειδοποίησε για μη υλοποίηση του σχεδίου σωτηρίας.

«Υπάρχει ένα Μεσοπρόθεσμο, ορισμένα μέτρα του οποίου δεν έχουν υλοποιηθεί, και σε αντικατάσταση αυτών ψηφίζεται το έκτακτο τέλος στη Βουλή. Στο βαθμό που το μέτρο αυτό αποδώσει και κάνω έκκληση στους πολίτες να αποδώσει και να αποφύγουν τις σειρήνες, αν αυτό το μέτρο απενεργοποιηθεί δεν θα υλοποιηθεί το σχέδιο σωτηρίας. Αν υλοποιηθεί αυτό το μέτρο στον αναμενόμενο βαθμό, δεν χρειάζονται άλλα μέτρα» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

«Υπάρχει σοβαρότατη πρόβλεψη γι’ αυτούς που δεν έχουν χρήματα για το τέλος» ανέφερε.
Τόνισε δε, ότι θα η Ελλάδα θα πάρει την έκτη δόση του δανείου, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει κλείσει η συζήτηση περί χρεοκοπίας της χώρας. "Μετά το Νοέμβριο ανοίγει η δυνατότητα για ριζική μείωση του χρέους" είπε. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η κυβέρνηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσει το κόστος της προσαρμογής για το λαό. «Εμείς να επιταχύνουμε και η τρόικα να κατανοήσει. Προσπαθούμε κάποια πράγματα να τα πάμε πιο μαλακά, να τα πάμε αργότερα. Η άλλη πλευρά (σ.σ: η τρόικα), έχει πρόβλημα κατανόησης της ελληνικής πραγματικότητας, δεν ενδιαφέρεται για την ευημερία του ελληνικού νοικοκυριού δεν είναι αυτή η δουλειά της» σημείωσε.

Όσον αφορά το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο, ο κ. Οικονόμου αρνήθηκε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα απολύσεων, και αν προκύψει τέτοιο θέμα θα συζητηθεί από τον αρμόδιο υπουργό. «Το αποτέλεσμα όχι τα μέτρα ενδιαφέρουν την τρόικα» πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε δε, δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές. "Δεν είναι καιρός για δημοψήφισμα" σημείωσε.
Πηγή: skai.gr