Η Κίνα έχει εμπιστοσύνη στο ευρώ

Η Κίνα επιβεβαίωσε σήμερα την εμπιστοσύνη της προς το ευρωπαϊκό νόμισμα, σε μια περίοδο κατά την οποία οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων εκτοξεύονται στη δευτερογενή αγορά και στον απόηχο συζητήσεων της Ρώμης, την προηγουμένη εβδομάδα, με Κινέζους επενδυτές.

«Η Κίνα έχει εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή οικονομία και στο ευρώ», δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γιού Ζιάνγκ.

«Η Ευρώπη θα παραμείνει μια αγορά επενδύσεων για την Κίνα», πρόσθεσε.

Ωστόσο, το Πεκίνο δεν έχει δώσει καμία ένδειξη, μέχρι στιγμής, σχετικά με το πιθανό ύψος της συμμετοχής του στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων και με τη στήριξη που ενδεχομένως να προσφέρει στα ευρωπαϊκά κράτη με προβλήματα χρέους.

«Θα θέλαμε να επεκτείνουμε τη χρηματοδοτική συνεργασία μας, την οικονομική αλλά και τις επενδύσεις μας στην Ευρώπη», αρκέστηκε να δηλώσει η εκπρόσωπος.

Ο Ιταλός υπουργός των Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Ρώμη, με κινεζική αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχε ο Λου Τζιγουέϊ, επικεφαλής της εταιρείας επενδυτικών κεφαλαίων της Κίνας Investment Corp, επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου ενώ στις αρχές Αυγούστου, ο Γενικός Διευθυντής του ιταλικού Δημοσίου Βιτόριο Γκρίλι είχε μεταβεί στην Ασία με στόχο την άγρα επενδύσεων σε ιταλικά ομόλογα.
Πηγή: skai.gr