Μέρκελ: «Όχι» σε μη ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας

Η αποφυγή πάση θυσία μίας μη ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι υψίστης σημασίας, δήλωσε την Τρίτη η Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας ότι μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία θα ενείχε μεγάλο κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες χώρες.

«Πρέπει όλοι να ζυγίζουν τα λόγια τους προσεκτικά», ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος στον ραδιοφωνικό σταθμό RBB. «Δεν χρειαζόμαστε ανησυχία στις χρηματαγορές. Επικρατεί ήδη μεγάλη ανασφάλεια».

Ο αντικαγκελάριος και κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ, υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, έθεσε δημοσίως με άρθρο του ζήτημα ελεγχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας.

Αργά τη Δευτέρα το βράδυ και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε πως «δεν θα πρέπει να υπάρχουν ταμπού στις προσπάθειες επίλυσης της ελληνικής κρίσης χρέους και πως η γερμανική κυβέρνηση έπρεπε να σκεφτεί όλα τα ενδεχόμενα».

«Θα επρόκειτο για μια κακή κυβέρνηση, αν δεν προσπαθούσε να προετοιμαστεί ακόμη και για πράγματα που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί» πρόσθεσε.

Την ενόχληση των Ηνωμένων Πολιτειών για την επαμφοτερίζουσα στάση της Ευρώπης όσον αφορά την αντιμετώπιση του «ελληνικού προβλήματος» εξέφρασε στο μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε ισπανόφωνους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο εν μέσω των συνεχιζόμενων αναταράξεων στις αγορές.

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία είχε τη Δευτέρα το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Ευαγγελος Βενιζέλος, με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με βασικό θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις σε Ελλάδα, Ευρωζώνη και ΕΕ.

Πηγή: skai.gr