Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απειλεί να μπλοκάρει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

«Σε καμία περίπτωση η ΔΕΗ δε θα χρησιμοποιηθεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αφού χτίστηκε για να υπηρετεί τον ελληνικό λαό και όχι να τον εκβιάζει», αναφέρει σε sms προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει ειδικό τέλος στην ακίνητη περιουσία (χτισμένη επιφάνεια) που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που θα φτάνει από 0,5 έως τα 10 ευρώ το τετραγωνικό, ανάλογα με την περιοχή.

«Θα μπλοκάρουμε την έκδοση λογαριασμών της ΔΕΗ, ώστε να μην εφαρμοστεί αυτό το νέο χαράτσι», δήλωσε στο ΣΚΑΪ το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νϊκος Χατζάρας, εξηγώντας ότι δε θα προχωρούν σε διακοπή ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν πληρώνουν το λογαριασμό.

Το τέλος θα ισχύσει για δύο χρόνια. Για φέτος θα εισπραχθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ του χρόνου θα πληρώνεται σε δόσεις. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, θα ληφθεί υπόψη ποιος είναι άνεργος, ανάπηρος, τρίτεκνος, πολύτεκνος κτλ, ενώ θα ληφθούν υπόψη και οι αλλαγές στις αξίες της γης.

«Το νέο τέλος στην ακίνητη ιδιοκτησία είναι το πραγματικό ‘τέλος’ της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, της οικοδομής και της οικονομίας μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ). «Tο μέτρο αποτελεί απλώς την κορυφή της πυραμίδας των δημευτικού πλέον χαρακτήρα επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί την τελευταία διετία στην ακίνητη ιδιοκτησία», τονίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με αφορμή την ανακοίνωση για την επιβολή τέλους στην ακίνητη ιδιοκτησία.

Σφοδρή επίθεση στον κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος. «Η απόφαση για την επιβολή νέων δυσβάστακτων τελών στην ακίνητη περιουσία, αποτελεί άλλη μια απόδειξη της πλήρους αναξιοπιστίας και αφερεγγυότητας της κυβέρνησης. Πλέον κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σ’ αυτήν την κυβέρνηση, που καθημερινά αυτοδιαψεύδεται» δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

«Η κυβέρνηση έχει πετύχει να φράξει το δρόμο σε μία χρεοκοπία και αυτό και μόνο αποτελεί επιτυχία», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης και σημείωσε ότι «ανησυχούμε για την πίεση εξόδου της χώρας από το ευρώ». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Μπεγλίτης εκτίμησε ότι η πολιτική αστάθεια θα οδηγήσει τη χώρα στην πόρτα εξόδου από το ευρώ.
Πηγή: skai.gr