Κλείσιμο

Στέφανος Μάνος: Στο παρά πέντε για χρεοκοπία η Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας έκρουσε ο πρόεδρος του κόμματος Δράση και πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος μιλώντας τη Δευτέρα στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

«Κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε, είμαστε στο παρά πέντε. Προεξοφλώ ότι θα χρεοκοπήσουμε και αργά ή γρήγορα θα φύγουμε και από το ευρώ. Δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε ομαλά, δεν το πιστεύω. Είναι απλή αριθμητική» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Παπανδρέου δικαίως έλεγε ότι παρέλαβε μια άσχημη κατάσταση, τώρα είναι πολύ χειρότερη, δεν εννοούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ζούμε. Επιμένουμε να ξοδεύουμε λεφτά που δεν έχουμε» σημείωσε.

Ο κ. Μάνος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να ξοδεύει περισσότερα λεφτά από πέρυσι. «Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει κόψει καμία δαπάνη. Πόσα έξοδα θα γίνουν για τη ΔΕΘ;» διερωτήθηκε.

Ο πρόεδρος της Δράσης πρότεινε δραστικές περικοπές στο δημόσιο επαναλαμβάνοντας την πρόταση για μείωσή του τουλάχιστον κατά 100.000 δημοσίους υπαλλήλους.

«Να κόψουμε ‘μαχαίρι’ κάθε δαπάνη. Πρέπει να περιοριστεί το κράτος περισσότερο με απολύσεις περισσότερων από 100.000 υπαλλήλων, αλλά όχι δια μιας. Θα πρέπει να υπάρξει μετάβαση για 3 χρόνια να τους δίνουμε το 70% του βασικού μισθού γνωρίζοντας ότι στο τέλος της τριετίας ότι θα απολυθούν.

«Να μην αρθεί η μονιμότητα, αλλά αν είναι οι υπάλληλοι δεν είναι καλοί στη δουλειά τους ή υπεράριθμοι να απολύονται» είπε.
Πηγή: skai.gr