Κλείσιμο

Δ. Σπινέλλης στο ΣΚΑΪ: Η φοροδιαφυγή δεν είναι μαγκιά

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο υπολογίζει η κυβέρνηση να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο οι λίστες με τα ονόματα των φοροφυγάδων, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλλης.

Σχολιάζοντας την απόφαση για στάση πληρωμών προς το δημόσιο που αποφάσισαν οι εστιάτορες αντιδρώντας στην αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, ο κ. Σπινέλλης τόνισε ότι «η λύση του ‘Δεν πληρώνω’ μπορεί να καταστρέψει τη χώρα και επεσήμανε με νόημα ότι τέτοιες δηλώσεις θα πρέπει να αποφεύγονται, «ειδικά όταν συνιστούν ποινικά κολάσιμες πράξεις». «Η φοροδιαφυγή δεν είναι μαγκιά», κατέληξε ο κ. Σπινέλλης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιάννης Τσάκος, επανέλαβε την απόφαση για στάση πληρωμών προς το δημόσιο από την 1η Σεπτεμβρίου καθώς και κλείσιμο των καταστημάτων τους, ενώ γνωστοποίησε ότι προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Η ανακοίνωση περί στάσης πληρωμών δείχνει ανθρώπους που βρίσκονται σε απόγνωση» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος.
Πηγή: skai.gr