Νότης Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν είναι εταιρεία (Βίντεο)

Την αντίδραση της ΝΔ στο ζήτημα των εγγυήσεων που ζητεί η Φινλανδία για το δεύτερο πακέτο βοήθειας εξέφρασε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Νότης Μηταράκης σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

«Η Ελλάδα δεν είναι εταιρεία, είναι χώρα, και οι χώρες δεν προορίζονται να δίνουν εγγυήσεις. Η όλη ιδέα των εγγυήσεων δεν έχει σχέση με το πνεύμα της ΕΕ».

Επαναλαμβάνοντας τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μηταράκης ζήτησε «επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων, για να βρούμε ένα πλαίσιο που να αποδίδει. «Χρειάζεται ένα πρόγραμμα με εφικτούς στόχους, γιατί αν δεν πετυχαίνουμε τους στόχους τότε δημιουργείται κρίση εμπιστοσύνης που επηρεάζει τις επενδύσεις, τις τράπεζες και δημιουργούμε φαύλο κύκλο ύφεσης» εξήγησε.

Ερωτηθείς για τον αν οι μεγαλύτερες τράπεζες είναι και καλύτερες τράπεζες, τόνισε ότι «το κρίσιμο στοιχείο είναι πώς ενισχύουμε τις ελληνικό τραπεζικό κλάδο σε περίοδο ύφεσης (…). Οι μεγαλύτερες τράπεζες θα ενισχύσουν τη ρευστότητα στην αγορά» τόνισε.

Πηγή: skai.gr