ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Alpha Eurobank!

Alpha Eurobank: Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής θα είναι ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος. Eπικεφαλής του διοικητικού σχήματος θα είναι δύο συν-διευθύνοντες σύμβουλοι, οι  Δημήτρης Μαντζούνης, υπεύθυνος κεντρικών λειτουργικών υπηρεσιών (εταιρικό κέντρο) και Νικόλαος Νανόπουλος, υπεύθυνος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

H συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank

 
Tα βιογραφικά των επικεφαλής του νέου σχήματος ΕΔΩ

Τα νέα δεδομένα της συγχώνευσης ΕΔΩ

Πρόεδρος του νέου σχήματος ο Γ. Κωστόπουλος και διευθύνοντες σύμβουλοι οι Δ. Μαντζούνης και Ν. Νανόπουλος.

Πέντε νέες κοινές μετοχές Alpha Bank για κάθε επτά κοινές μετοχές Eurobank EFG που κατέχουν, θα λάβουν οι μέτοχοι της Eurobank EFG, που αντιστοιχεί σε σχέση ανταλλαγής 0,714 μετοχές Alpha Bank για κάθε μία μετοχή Eurobank EFG.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική κοινή ανακοίνωση των δύο τραπεζών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με βάση την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής, η pro forma μετοχική σύνθεση του νέου ομίλου θα αποτελείται κατά 57,5% από μετόχους της Alpha Bank και κατά 42,5% από μετόχους της Eurobank EFG.

Η συγχώνευση της Eurobank EFG και της Alpha Bank θα υλοποιηθεί δια απορροφήσεως της πρώτης από τη δεύτερη. Η διαδικασία της συγχώνευσης αναμένεται να περατωθεί έως το τέλος του έτους, μετά από έγκριση των εκτάκτων γενικών συνελεύσεων των τραπεζών καθώς και τις απαιτούμενες εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

Ο νέος όμιλος αναμένεται να αξιοποιήσει ετήσιες συνέργειες ύψους 650 εκατ. ευρώ προ φόρων κατ' έτος, οι οποίες περιλαμβάνουν συνέργειες λειτουργικού κόστους και κόστος χρήματος ύψους 560 εκατ. ευρώ και συνέργειες εσόδων ύψους 90 εκατ. ευρώ. Το πλήρες όφελος των συνεργειών αναμένεται να προκύψει σε βάθος τριών ετών από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης. Το εφάπαξ κόστος αναδιάρθρωσης για την επίτευξη των συνεργειών εκτιμάται σε περίπου 450 εκατ. ευρώ.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης, που θα έχει στο μεγαλύτερο μέρος του ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012, αναμένεται ότι θα ενδυναμώσει την κεφαλαιακή βάση του ενιαίου οργανισμού κατά περίπου το ισόποσο 3,9 δισ. ευρώ.

Το νέο σχήμα θα έχει ως «πυλώνες» τρεις κύριους μετόχους που εκπροσωπούν την οικογένεια Κωστόπουλου, την οικογένεια Λάτση και την Paramount Services Holding Limited.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής θα είναι ο Γιάννης Κωστόπουλος και επικεφαλής του διοικητικού σχήματος θα είναι δύο συν-διευθύνοντες σύμβουλοι, ο κ. Δημήτρης Μαντζούνης, υπεύθυνος των κεντρικών λειτουργικών υπηρεσιών (εταιρικό κέντρο) και ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος, υπεύθυνος των επιχιερηματικών δραστηριοτήτων.

Το όνομα της νέας τράπεζας θα είναι Alpha Eurobank και θα φέρει τα χρώματα της Alpha Βank.

Ερωτηθείς για τη χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο Γ. Κωστόπουλος είπε ότι «οι στρόφιγγες είναι ανοικτές αλλά νερό δεν υπάρχει», ενώ πρόσθεσε ότι «σαφώς θα αλλάξει η τάση με τη νέα τράπεζα».

Ο Νίκος Νανόπουλος ανέφερε ότι «ευελπιστούμε ο Έλληνας καταθέτης να φέρει τα χρήματα του στην νέα αυτή τράπεζα. Με τα χρήματα αυτά θα συμβάλουμε στην επανεκκίνηση της οικονομίας διοχετεύοντας ρευστότητα στην αγορά.

Τα στελέχη της νέας τράπεζας επισήμαναν ότι θα γίνει εξορθολογισμός του δικτύου καταστημάτων, το κλείσιμο τους όμως δεν αποτελεί αναγκαιότητα. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος. Σημείο άντλησης καταθέσεων τα καταστήματα, είπε ο Δημήτρης Μαντζούνης.

Η παρουσία μας στην Ελλάδα πολύ ισχυρή. Πρώτη σε μέγεθος δεν σημαίνει ότι σταματάμε εκεί. Βελτιώνουμε ποιότητα και παρεχόμενες υπηρεσίες τόνισε ο Νίκος Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

 
Οι ημερομηνίες καταβολής επιδομάτων, συντάξεων και παροχών του ΟΠΕΚΑ
Μία σειρά από επιδόματα και παροχές θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός...
21.08.2019, 13:59
Η Γερμανία πούλησε 30ετές ομόλογο με επιτόκιο-ρεκόρ -0,11%
Οι επενδυτές πληρώνουν για να αγοράσουν ακόμα και μεγάλης διάρκειας γερμανικό χρέος.
21.08.2019, 13:43
Κατάργηση της έκπτωσης για τους συνεπείς πληρωτές εξετάζει η ΔΕΗ
Σε αναζήτηση ρευστότητας η ΔΕΗ μπορεί να καταργήσει την ελάφρυνση του 10%.
21.08.2019, 12:17
Υποχρεωτική πληρωμή ενοικίου μέσω τράπεζας σχεδιάζει η κυβέρνηση
Το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή στις ενοικιάσεις...
21.08.2019, 08:19
Κυβερνητική αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας
Κομβικός μήνας θεωρείται ο Σεπτέμβριος για το οικονομικό επιτελείο, με ημερομηνίες- σταθμούς για την πορεία...
21.08.2019, 07:30
Γεωργιάδης: Εθνικός στόχος η αύξηση των εξαγωγών
Ο υπουργός συναντήθηκε με την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη και μέλη του...
20.08.2019, 18:40
ΤτΕ: Ταμειακό έλλειμμα 2.432 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019
Έλλειμμα 2.432 εκατ. ευρώ παρουσίασε την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2019, το ταμειακό αποτέλεσμα της...
20.08.2019, 13:46
Θεοχάρης: Χρονιά σταθεροποίησης για τον τουρισμό, άμεσα η μείωση φορολογίας
Στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο η μεταφορά ολόκληρου του τουριστικού πακέτου στον συντελεστή 13%, δήλωσε...
20.08.2019, 12:16
Διευκόλυνση της αποδοχής κληρονομιάς σχεδιάζει η κυβέρνηση
Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει αναμόρφωση της πάγιας ρύθμισης οφειλών που θα αυξάνει σημαντικά τον αριθμό...
20.08.2019, 08:59
Με εκρηκτική άνοδο της τάξης του 4,58% έκλεισε το χρηματιστήριο
Σημειώνεται πως ανοδικά κινήθηκαν 100 μετοχές, 17 πτωτικά και 15 παρέμειναν σταθερές.
19.08.2019, 18:38

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 66  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.