Διόδια

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιστροφή μετά το Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και χαμηλές ταχύτητες από τα διόδια του Ισθμού μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιστροφή των εκδρομέων

Κλείσιμο

Τρόικα: Δύο «αγκάθια» στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων

Με «άγριες διαθέσεις έρχεται η τρόικα στις 22 Αυγούστου αναφορικά με την εκτέλεση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Αλλά η κατάσταση στο ΧΑ, με τις πολύ χαμηλές αποτιμήσεις και τα νομικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, δημιουργούν προβλήματα στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

Στον προηγούμενο έλεγχο της τρόικας, το βασικό θέμα ήταν η λειτουργία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Τώρα, που το Ταμείο υπάρχει και έχει στελεχωθεί, το ζητούμενο είναι να αρχίσει να παράγει έργο. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις το Ταμείο θα μπορεί να είναι έτοιμο να λειτουργήσει προς τα τέλη του μήνα.

Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο έντονη γίνεται η αίσθηση σε τρόικα και οικονομικού επιτελείο ότι το αυστηρό διάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και κυρίως ο φιλόδοξος στόχος για τα έσοδα που θα προκύψουν, είναι δύσκολο να επιτευχθούν. Πέραν αυτών όμως, υπάρχουν και δύο παράγοντες που δημιουργούν προβλήματα στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων στην παρούσα φάση, δηλαδή η κατάσταση στο ΧΑ, με τις πολύ χαμηλές αποτιμήσεις, και τα νομικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής