Κλείσιμο

Ιωάννης Κουκιάδης στον ΣΚΑΪ: Όχι στο ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων

Κατηγορηματικά αντίθετος στο «ξεπούλημα», όπως το αποκάλεσε, της δημόσιας περιουσίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Ιωάννης Κουκιάδης, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να αλλάξει το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΘ και του ΟΛΘ ο κ. Κουκιάδης τόνισε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ ΟΝline ότι είναι θέμα πολιτικής απόφασης της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων. «Ακόμη συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες από την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων. Το Ταμείο δεν παίρνει το ίδιο αποφάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει πρόβλημα προφανώς με την πτώση των χρηματιστηριακών αξιών, πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων ή εναλλακτική λύση για να μην οδηγηθούμε σε ξεπούλημα των εταιρειών» ανέφερε ο επικεφαλής του Ταμείου.

«Μπορεί η κυβέρνηση να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης για να αποφύγει αξιοποίηση έναντι ευτελούς τμήματος. Το Ταμείο μας είναι Ταμείο Αξιοποίησης, πρέπει να δοθεί σοβαρό τίμημα και να συνεχίσει η επιχείρηση να είναι επωφελής για την κοινωνία συμβάλλοντας στην απασχόληση» δήλωσε ο κ. Κουκιάδης.

Σημειώνεται ότι οι στόχος που έχει τεθεί και πρέπει σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών να πιαστεί πάση θυσία είναι τα έσοδα του Δημοσίου να φθάσουν τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου. "Είναι πιεστικό τα χρονοδιαγράμματα" δήλωσε ο κ. Κουκιάδης.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κουκιάδη ο καθηγητής ΑΠΘ Δημήτρης Μάρδας τόνισε ότι καλό θα ήταν να μην ξεπουλούσαμε τις ΔΕΚΟ, αλλά η πτώση των τιμών όλων των ΔΕΚΟ ήταν γνωστή από το 2008 και μετά.
Πηγή: skai.gr