Συνάντηση Γιούνκερ – Τρεμόντι την Τετάρτη

Ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον Ιταλό υπουργό οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι στο Λουξεμβούργο, για να συζητήσουν την κρίση στην ευρωζώνη ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Γιούνκερ, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η συνάντηση έρχεται μετά την εκτόξευση των ιταλικών ομολόγων σε επίπεδα ρεκόρ από τη δημιουργία της ευρωζώνης, που εγείρει ανησυχίες ότι η Ιταλία θα χρειαστεί χρηματοδότηση για το χρέος της.

Η συνάντηση των δύο πολιτικών έχει προγραμματιστεί για τις 10:50 (ώρα Ελλάδας) αύριο στο Hotel de Bourgogne, την πρωθυπουργική κατοικία. Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες.

Ο κ. Τρεμόντι επρόκειτο να συμμετάσχει την Τρίτη στη σύσκεψη της λεγόμενης επιτροπής οικονομικής σταθερότητας - στην οποία συμμετέχουν η διοίκηση του χρηματιστηρίου του Μιλάνου, η διοίκηση της Τράπεζας της Ιταλίας, η Κανονιστική Αρχή της αγοράς των ασφαλειών.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, στο ιταλικό κοινοβούλιο θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την οικονομία. Οικονομικοί αναλυτές πιθανολογούν ότι στη διάρκεια της πρωθυπουργικής ομιλίας θα εξαγγελθούν «έκτακτα» οικονομικά μέτρα. Οι κοινωνικοί εταίροι από κοινού - φαινόμενο μάλλον ασυνήθιστο στην Ιταλία - συνέταξαν εσχάτως το «Σύμφωνο για την ανάπτυξη» της ιταλικής οικονομίας.



Πηγή: skai.gr