Τρισέ: Όποιος στοιχηματίζει σε χρεοκοπία της Ελλάδας, θα χάσει

Όποιος στοιχηματίζει στη χρεοκοπία της Ελλάδας θα χάσει τα λεφτά του, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στο γαλλικό περιοδικό Le Point.

«Τέτοιου είδους εικασίες είναι ένας σίγουρος τρόπος να χάσει κάποιος τα λεφτά του, δεδομένων των αποφάσεων που λήφθηκαν την περασμένη Πέμπτη», ανέφερε ο κ. Τρισέ, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Τη συμφωνία των ηγετών της ευρωζώνης σχετικά με το νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας, που θα ανέλθει στα 109 δισ. ευρώ, ακολούθησαν διφορούμενα σχόλια, τα οποία προκάλεσαν περαιτέρω αναστάτωση στις χρηματαγορές μέσα στο γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας που έχει επιφέρει η διχογνωμία σχετικά με το όριο χρέους των ΗΠΑ.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ωστόσο, χαιρέτησαν τη συμφωνία για το νέο πακέτο ως ένδειξη της αποφασιστικότητάς τους να ανακόψουν την κρίση της ευρωζώνης –άποψη που δεν συμμερίζονται πολλοί οικονομική αναλυτές, οι οποίοι δεν θεώρησαν ότι η απόφαση της περασμένης Πέμπτης είχε καθοριστική σημασία.

Ο κ. Τρισέ χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Συνόδου «σημαντικές για την οικονομική σταθερότητα» της ευρωζώνης, ωστόσο τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να ανακάμψει η οικονομία της. Επίσης, τόνισε για ακόμη μια φορά ότι οι αξιωματούχοι δεν συζήτησαν καν για το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη.
Πηγή: skai.gr