Η σύμπραξη γερμανικών επιχειρήσεων στην ατζέντα Βενιζέλου-Σόιμπλε

Η πιθανή σύμπραξη γερμανικών επιχειρήσεων στην προσπάθεια για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθούν ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, στο δείπνο εργασίας στο Βερολίνο, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. Γεγονός, στο οποίο φέρονται να συναινούν και οι εκπρόσωποι των Γερμανών βιομηχάνων.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε χαιρέτησε την έγκριση από την ελληνική Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του εφαρμοστικού νόμου και οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι τα μέτρα που νομοθετήθηκαν πρέπει τώρα να εφαρμοστούν άμεσα, με σκοπό την επιτάχυνση της οικονομικής ανόρθωσης της χώρας.

Παράλληλα όμως, επισημάνθηκε ότι, επιπροσθέτως των μέτρων, τώρα είναι αναγκαία μια νέα ώθηση για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και των ιδιωτικών επενδύσεων είναι απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε η Ελλάδα να πετύχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς στο άμεσο και μακροπρόθεσμο διάστημα.

Πριν την συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομοσπονδίας γερμανικών βιομηχανιών (BDI). Οι εκπρόσωποι των γερμανικών βιομηχανιών επιβεβαίωσαν την ετοιμότητα τους να στηρίξουν την Ελλάδα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει.




Πηγή: skai.gr