Στα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ και σήμερα η Ελλάδα

Στα πρωτοσέλιδα των διεθνών μέσων ενημέρωσης φιγουράρει για ακόμη μία φορά η Ελλάδα, με την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας στο επίκεντρο της προσοχής.

«Η Ελλάδα ετοιμάζεται για ψήφο λιτότητας» τιτλοφορείται κεντρικό άρθρο του BBC, που αναφέρει ότι η σημερινή ψήφιση πυροδότησε εθνικές απεργίες, ενώ η Αθήνα έζησε τα χειρότερα επεισόδια του τελευταίου χρόνου. Το άρθρο αναφέρει, επίσης, ότι τα μέτρα λιτότητας του κ.Παπανδρέου έχουν συναντήσει αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και δύο βουλευτές του κόμματός του.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ετοιμάζεται για την ψηφοφορία ενός ζωτικού πενταετούς προγράμματος λιτότητας, με ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ότι τα μέτρα θα περάσουν παρά την γενικευμένη αντίθεση των πολιτών», σημειώνει η Wall Street Journal. Το άρθρο αναφέρεται επίσης στην αντίθεση δύο μελών της κυβέρνησης, αλλά και στις «βίαιες διαμαρτυρίες για το σχέδιο λιτότητας».

«Ο Παπανδρέου προσπαθεί να αποφύγει την ελληνική χρεοκοπία» τιτλοφορείται κεντρικό άρθρο του Bloomberg, αναφέροντας ότι η σημερινή ψηφοφορία θα κρίνει αν η Ελλάδα θα καταφέρει να αποφύγει την πρώτη πτώχευση της ευρωζώνης. Το άρθρο παραθέτει την άποψη αναλυτή της αγγλικής Eurasia Group, κατά τον οποίο «οι ενδείξεις είναι υπέρ της ψήφισης των μέτρων, όμως η νίκη θα είναι Πύρρειος, γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές». Επίσης, υπενθυμίζει ότι η εφαρμογή των νέων μέτρων ίσως παρατείνει την κρίση που διανύει η χώρα εδώ και τρία χρόνια.
Πηγή: skai.gr