FT: Η Αθήνα προσπαθεί να επαναδιαπραγματευτεί το πακέτο λιτότητας

Ο νέος υπουργός οικονομικών της Ελλάδας προσπάθησε να επναδιαπραγματευτεί τους όρους του νέου κύκλου λιτότητας που είχαν συμφωνηθεί με τους διεθνείς ηγέτες τον περασμένο μήνα, αναφέρεται σε άρθρο των Financial Times. Η κίνηση αυτή εξόργισε τους Ευρωπαίους ομολόγους του, οι οποίοι «παλεύουν» να βρουν μία λύση για την κρίση χρέους της χώρας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε την αλλαγή του προγράμματος ιδιωτικοποίησης στο οποίο είχαν συμφωνήσει οι Έλληνες αξιωματούχοι. Επίσης, προσπάθησε να καθυστερήσει την ψηφοφορία της ερχόμενης εβδομάδας, ισχυριζόμενος ότι αυτές οι αποφάσεις δε μπορούν να ληφθούν τόσο βιαστικά.

Η πρόταση του κ.Βενιζέλου, συνεχίζει το άρθρο, ενέτεινε τις ανησυχίες σχετικά με το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να εφαρμόσει τα νέα μέτρα λιτότητας που έχουν συμφωνηθεί με το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ.

Η πρόταση του κ.Βενιζέλου απορρίφθηκε από τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένου του συνήθως ήπιου Όλι Ρεν, ο οποίος αντιμετώπισε με θυμό τον Έλληνα υπουργό.
Πηγή: skai.gr