Εμπλοκή στην κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου

Εμπλοκή στην ολοκλήρωση της κατάρτισης του μεσοπρόθεσμου δημιουργεί η απόρριψη μέτρων 3,8 δισ. ευρώ για φέτος, από τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, την οποία γνωστοποίησε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με την Πέμπτη με τους τρεις επικεφαλής της τρόικας για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας.

Το οικονομικό επιτελείο αναζητεί νέα μέτρα που θα καλύψουν τη διαφορά, καθώς οι διαπραγματεύσεις είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν έως την Πέμπτη το απόγευμα, ώστε την Παρασκευή να κατατεθεί στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου. 
 
Στο μεταξύ, όπως προέκυψε από το υπουργικό, ο εφαρμοστικός νόμος θα περιλαμβάνει αποκρατικοποιήσεις, ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, φορολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά.

Η απόφασή μας για τη ριζική αλλαγή της πατρίδας, την προοπτική της κοινωνίας και τη σταθερότητα είναι αδιαπραγμάτευτη, είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανοίγοντας τις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου.

Τέλος, κατά το δείπνο στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, θα συζητηθεί η κρίση στην ευρωζώνη το ελληνικό θέμα και η εκκρεμότητα της εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών και η προοπτική νέας χρηματοδότησης.
Πηγή: skai.gr