Κλείσιμο

Κορκίδης: Οι έμποροι δεν είναι αγανακτισμένοι είναι απελπισμένοι

Επίθεση στην κυβερνητική πολιτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

«Οι πρόσθετοι φόροι οδηγούν σε περικοπές μισθών και σε απολύσεις εργαζομένων» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, «οι έμποροι δεν είναι αγανακτισμένοι είναι απελπισμένοι. Επενδύσαμε και το πληρώνουμε. Εμείς δημιουργήσαμε με τη δουλειά μας, και ό,τι φτιάξαμε είναι στον αέρα».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σημείωσε ότι ενώ η κυβέρνηση θέλει να πουλήσει ακίνητη δημόσια υπηρεσία, επιβάλει φορολογικές επιβαρύνσεις και για την απόκτηση και για τη διατήρηση των ακινήτων.

«Με 4 νέους φόρους, ποιον επενδυτή προσελκύει (σ.σ: η κυβέρνηση); Είναι βέβαιο ότι λεφτά δεν θα πάρουν. Ένα χρόνο μνημόνιο λεφτά δεν πήραν, φανταστείτε τι θα γίνει για τα επόμενα πέντε χρόνια» σχολίασε.

Για το νέο πακέτο στήριξης τόνισε ότι «είμαστε οι καλύτεροι πελάτες των Γερμανών. Από τα 120 δισ. ευρώ της βοήθειας, τα 30 με 40 θα έπρεπε να τα επενδύσουν στην Ελλάδα και όχι να μας επιβαρύνουν με νέο δανεισμό. Το χρέος να φτάσει στο 300% μέχρι το 2025».


Πηγή: skai.gr