Παραδιάς: Θα φτάσουμε στο σημείο να παρακαλάμε να πουλήσουμε ακίνητα

«Η κυβερνητική πολιτική κατεδαφίζει από πλευράς αξίας την ακίνητη περιουσία, σε λίγο θα παρακαλάμε να πουλήσουμε ακίνητα και οι ιδιοκτήτες που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν θα θεωρούνται φοροφυγάδες». Αυτό τόνισε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτος Παραδιάς.

«Με την πολιτική της κυβέρνησης μπαίνουν στην ίδια μοίρα αυτοί που έχουν ακίνητα και δεν παίρνουν εισόδημα και αυτοί που παίρνουν εισόδημα» εξήγησε αναφερόμενος στην αύξηση της φορολογίας στα ακίνητα που επιφέρει το Μεσοπρόθεσμο.

Σύμφωνα με τον κ. Παραδιά η νομοθεσία προβλέπει τιμή πρώτης προσφοράς την αντικειμενική αξία που είναι πολύ πιο πάνω από την πραγματική.

«Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα είναι λαϊκό κτήμα δεν είναι τσιφλίκι μίας ολιγαρχίας στη χώρα μας. Η ακίνητη περιουσία αποτελούσε τη σπονδυλική στήλη της ελληνικής οικογένειας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την «άπνοια» που επικρατεί στην αγορά ακινήτων αναρωτήθηκε αν θα έρθει ο επενδυτής να μπει στη φάκα.

«Πρόκειται για μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Υπάρχει κόσμος που θα ενδιαφερόταν να πουλήσει, αλλά δεν υπάρχουν αγοραστές. Εξομοιώνουν την αδυναμία πληρωμής φόρων με τη φοροδιαφυγή και σου λεει ποινές φυλάκισης. Αν δεν προσέξουμε θα φτάσουμε στο σημείο να παρακαλάμε να πουλήσουμε τα ακίνητα. Τιμωρούνται αυτοί οι άνθρωποι για τις επιλογές και το μόχθο της ζωής τους» υπογράμμισε.
Πηγή: skai.gr